ПРИМЕЊЕНА УМЕТНОСТ МЛАДИХ УМЕТНИКА
30.3.2011

"Магичне руке", назив је изложбе накита и одевних предмета, која ће се под покровитељатвом Градске општине Палилула и Нишког културног центра  одржати у суботу, 02.04.2011.године, у холу Нишког културног центра, ул.Станоја Бунушевца бб. На конференцији за новинаре, која је овим поводом одржана у општини Палилула, о овом пројекту говорили су Бобан Микић, члан Већа општине Палилула, Марија  Радосављевић, професорка Уметничке школе у Нишу и Ангелина Андрејевић, дипломирана дизајнерка ентеријера. По речима  Бобина Микића, општина Палилула подржава младе уметнике примењене уметности, како би били препознатљиви широј заједници.

На једнодневној изложби у холу Нишког културног центра, од 13:00-21:00 сат, биће изложен накит и одевни предмети ручне и уникатне израде као и ткани предмети удружења жена из Сврљига – „Златне нити“ и Уметничке школе у Нишу.

Поставку изложбе "Магичне руке", која ће окупити тридестак излагача-младих уметника из области примњене уметности из Ниша, Београда и Републике Македоније, организовали су "Центар за развој демократског друштва" у Нишу, и удружење "Cultus Media" Ниш.